PROGRAM PROFESOR TURUN PADANG - PEMASANGAN LAMPU SOLAR, LED DAN PENDAWAIAN ELEKTRIK

4 MEI 2024 - HULU SELANGOR

Satu program Profesor Turun Padang: Semarak Siswa Madani telah berlangsung di Kuala Kubu Baharu, hasil kerjasama antara Universiti Malaysia Pahang (UMPSA), Kolej Komuniti, dan masyarakat setempat di Hulu Selangor. Dalam program ini, pelbagai aktiviti dilaksanakan termasuk pemasangan lampu solar di Surau Saodatus Salam, Taman Bukit Bujang, serta Surau As Sakinah, Taman Damai, Ampang Pecah. Selain itu, kerja-kerja pendawaian elektrik dan penggantian lampu LED juga dijalankan di kedua-dua surau tersebut. Kehadiran En. Zainuddin Bin Mat Husin, Pengarah Bahagian Universiti Komuniti, dan En. Mohammad Ilzam Bin Jamat, Eksekutif Kanan Bahagian Universiti Komuniti, Pusat Jaringan Industri & Masyarakat telah memperlihatkan komitmen institusi pengajian tinggi dalam usaha menyokong pembangunan komuniti setempat. Program ini mendapat sambutan baik daripada masyarakat sekitar dan diharapkan akan terus menjadi platform untuk memperkukuh hubungan antara institusi pengajian tinggi dengan komuniti setempat.