HARI TERBUKA DAN SAMBUTAN HARI RAYA PJIM

30 APRIL 2024 - ASTAKA, UMPSA

Program Hari Terbuka & Sambutan Raya PJIM kali ini disambut meriah bersama komuniti setempat serta rakan startegik dari industri di Dewan Astaka, UMPSA. Antara aktiviti sempena Hari Terbuka PJIM adalah sesi perkongsian daripada YH. Dato Dr. Mohd. Sharil Abdullah, Pengarah Bahagian Hubungan Industri, Jabatan Pendidikan Tinggi. Beliau berkongsi berkenaan hala tuju dan inspirasi KPT dan UA dalam hubungan industri dan komuniti. Hadir juga Prof. Dato Ts Dr. Yuserrie bin Zainuddin, Naib Canselor UMPSA, dan Profesor Ir. Ts. Dr. Ahmad Ziad bin Sulaiman, Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Akademik & Antarabangsa.

Turut serta Prof. Ts. Dr. Mohd Rusllim bin Mohamed, Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar & Alumni), Prof Datin Ts. Dr. Mimi Sakinah Abdul Munaim, Penolong Naib Canselor Pusat Jaringan Industri & Masyarakat (PJIM), serta ketua-jabatan dan jemputan lain. Lebih dari 500 orang hadir termasuk wakil dari SUK Pahang, guru, pentadbir sekolah berdekatan, dan ketua-ketua masyarakat sekitar. Program turut meraikan rakan komuniti peserta penanam sayur fertigasi menggunakan kaedah IOT (projek TERAJU) dan peserta serta penggerak program Basmi Miskin Tegar (BMT/IPR) di bawah Kementerian Ekonomi serta rakan industri dan strategik dalaman dan luaran kampus.