KUNJUNGAN HORMAT KE SYARIKAT JOHN DEERE, MANNHEIM JERMAN

18 APRIL 2024 - MANNHEIM JERMAN
Delegasi UMPSA telah mengadakan kunjungan hormat ke Syarikat John Deere di Mannheim, Jerman. Pihak Syarikat John Deere yang diketuai oleh pengurus loji pembuatan traktor, antara yang terbesar di dunia, telah menyambut kedatangan UMPSA di Galeri John Deere sebelum dibawa melawat ke loji pembuatan.
Antara kerjasama yang telah dibincangkan termasuk latihan industri yang berstruktur dan antarabangsa, terutamanya untuk Program Dual Ijazah UMPSA-University of Applied Science Mannheim (HMA) dalam bidang kejuruteraan perniagaan dan kejuruteraan kimia. Topik-topik yang dibincangkan termasuk fotolisis, baja, dan bahan. Pihak UMPSA diwakili oleh Prof. Ir. Dr. Chin Sim Yee, Pengarah Bahagian Hubungan Industri Universiti Pusat Jaringan Industri dan Masyarakat, dan Prof. Ts. Dr. Sumaiya Zainal Abidin @ Murad. Dekan Fakulti Kejuruteraan Kimia dan Proses. Turut hadir dalam sesi ini adalah pasukan dari HMA yang dipimpin oleh Prof. Dr. Ulrich Trägner dari Fakulti Kejuruteraan Proses dan Kimia, yang juga bertindak sebagai penyelaras untuk lawatan ini.