MESYUARAT DAN KUNJUNGAN HORMAT OLEH PETRONAS KEPADA UMPSA

13 FEBUARI 2024 - BILIK MESYUARAT PJIM, UMPSA

Satu kunjungan hormat oleh syarikat Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS) telah berlangsung yang melibatkan sesi perbincangan antara pihak PETRONAS bersama dengan UMPSA. Pihak PETRONAS diwakili oleh seramai 5 orang delegasi yang diketuai oleh Puan Maria Teo (Pengurus Besar Kanan, Rakan Kongsi Sumber Manusia Global, Pelaksanaan Projek & Teknologi, PETRONAS) manakala pihak UMPSA pula diketuai oleh Profesor Datin Ts. Dr. Mimi Sakinah binti Abdul Munaim, Penolong Naib Canselor (Pusat Jaringan Industri & Masyarakat (PJIM). Turut hadir bersama bagi pihak UMPSA, Pengarah bahagian Industri dan Komuniti, PJIM dan Dekan Fakulti.

Antara sesi perbincangan adalah Program BeDigital Bootcamp (BDB). Program BeDigital Bootcamp (BDB) Siri 2 yang dapat membantu usaha Graduate Employability (GE) UMPSA yang bakal dijadualkan pada hujung bulan Februari 2024. Seramai 14 orang siswazah dari UMPSA yang telah berjaya disenarai pendek dan terpilih oleh pihak PETRONAS akan mengikuti program BDB peringkat zon Pantai Timur pada 24 Februari 2024 sehingga 6 Mac 2024 bertempatkan di Kuala Terengganu.