MESYUARAT KARNIVAL STEM: PROGRAM KERJASAMA STRATEGIK ANTARA SK TG BATU DAN PJIM, UMPSA

25 JULAI 2024 - BILIK MESYUARAT PJIM

Telah diadakan satu mesyuarat penting antara Sekolah Kebangsaan (SK) Tg Batu dan Pusat Jaminan Inovasi Malaysia (PJIM), Universiti Malaysia Pahang (UMPSA) bagi membincangkan kerjasama strategik untuk Karnival STEM yang akan datang. Mesyuarat ini bertujuan untuk mengukuhkan hubungan antara institusi pendidikan dan sektor inovasi dalam usaha mempromosikan minat terhadap sains, teknologi, kejuruteraan, dan matematik (STEM) di kalangan pelajar sekolah rendah. Dalam mesyuarat ini, wakil dari SK Tg Batu dan PJIM, UMPSA telah berbincang mengenai pelbagai program dan aktiviti yang akan dijalankan semasa karnival tersebut. Turut dibincangkan adalah perancangan logistik serta penyertaan pihak-pihak yang berkepentingan. Mesyuarat ini diharapkan dapat menjadi platform untuk memperkasakan lagi pendidikan STEM dalam kalangan generasi muda.